Bizim Kırşehir Haber Sitesi

KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR
206
25 Ocak 2022 - 22:23
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

KIRŞEHİR – Kırşehir genelinde hafta sonundan beri etkili olan kar yağışına Özel İdare Karla Mücadele Ekipleri’nin mücadelesi aralıksız sürüyor.

Hafta sonundan itibaren Merkez, Akçakent, Akpınar, Boztepe, Çiçekdağı, Kaman ve Mucur ilçelerinde etkili olan kar yağışına, 36 iş makinası ve 79 personel ile karla mücadele çalışmaları aralıksız devam ediyor.

 

Olumsuz hava şartlarından dolayı yolda kalan 42 araç,3 kamyon kurtarılırken, köylerde hastalara yardımcı olmak için yolda kalan 5 ambulansa ve cenaze için şehir dışından köylerine gelen vatandaşlara ulaşım konusunda yardımcı olundu.

 

Özellikle elektrik sıkıntısı olan köylerde Medaş tarafından ulaşım konusunda sıkıntıya düşmemesi için Özel İdare Karla Mücadele Ekipleri’nin çok büyük bir çaba gösteriyor.

 

Merkez ve tüm ilçelere bağlantı yolları, grup yolları ulaşıma açılırken, anlık tipi nedeniyle kısa süreli aksaklıkların yaşandığı bildirildi.

 

24.01.2022 saat 10.00 itibarı ile merkezde 37,  Akçakent’de 12, Akpınar’da 14, Boztepe’de 6,Çiçekdağı’nda 27, Kaman’da 8 ve Mucur’da 11 köy olmak üzere il genelinde 115 köy yolunun kapalı olduğu öğrenildi.

 

Etkili olan kar yağışı sonucu, çok yoğun bir şekilde karla mücadele çalışmaları yapıldığını belirten Genel Sekreter Kurtuluş Yılmaz, “İlimiz genelinde ve köylerinde hafta sonundan beri etkili olan kar yağışı sonucu karla mücadele ekiplerimiz yağış anından itibaren çok yoğun ve özverili çalışmalar gerçekleştirmektedirler. Tüm ilçelerimizde ve köylerimizde karla mücadele çalışmalarımız gündüz ve gece geç saatlere kadar çok yoğun bir şekilde devam ediyor. Köy yollarımız ulaşımda herhangi bir sıkıntı oluşturmaması için, Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için yoğun bir gayret içindeyiz.

 

İl Özel İdaresi olarak karla mücadelemizi yapıyoruz ama bu anlamda da hepimize çok önemli görev düşüyor. Köylerimizde yaşayan vatandaşlarımızın çok zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları çok büyük önem arz etmektedir. Karla mücadele ekiplerimizin yoğun ve özverili çalışmaları sürdürmektedirler. Karla mücadele konusunda sahada gece gündüz özveri ile çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

 

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.