Bizim Kırşehir Haber Sitesi

İL ÖZEL İDARESİ KARLA MÜCADELE EKİBİNİN BÜYÜK BAŞARISI: ULAŞIMA KAPALI KÖY YOLU KALMADI

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
İL ÖZEL İDARESİ KARLA MÜCADELE EKİBİNİN BÜYÜK BAŞARISI: ULAŞIMA KAPALI KÖY YOLU KALMADI
4.845
29 Ocak 2022 - 19:41
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

KIRŞEHİR – İl genelinde bir haftadır etkili olan kar yağışına İl Özel İdare Karla Mücadele Ekipleri’nin gayretli ve özverili çalışmaları sonucunda anında müdahale edildi.

Kar yağışının etkili olduğu 22 Ocak Cumartesi günü saat 04.00’ten itibaren İl Özel İdare Karla Mücadele Ekipleri tarafından Merkez, Akçakent, Akpınar, Boztepe, Çiçekdağı, Kaman ve Mucur İlçesi’ne bağlı köylerde karla mücadele çalışmaları başlatıldı.

İl genelinde son yılların en yoğun ve etkili olan kar yağışına; 36 iş makinası ve 79 personel ile müdahale edilirken, ekiplerin çok büyük fedakârlık göstererek çalışma saati haricindeki dinlenme ve konaklama sürelerini evlerine gelmeyerek ilçelerdeki Jandarma Karakolları, yurtlar, hastaneler ve misafirhanelerde kaldılar.

2 BİN 528 KM’LİK YOLDA BAŞARILI KARLA MÜCADELE ÇALIŞMASI YAPILDI

252 köy, 44 köye bağlı toplam 296 yerleşim yerinde 2 bin 528 kilo metrelik yol ağında 486 ton serpe tuz 343 ton agrega malzemesi ile çalışma yapılırken, olumsuz hava şartlarından dolayı yolda kalan 83 araç, 13 adet ambulans olmak üzere toplamda 96 araç kurtarıldı. Özellikle elektrik sıkıntısı olan köylerde Medaş Ekiplerine ulaşım konusunda sıkıntıya düşmemesi için çok büyük destek de bulunuldu.

Bazı köylerin olumsuz hava şartlarından dolayı yollarının kapalı olması sebebiyle vatandaşların ekmek vb temel ihtiyaçları ekipler tarafından karşılanıldı.

Kurum olarak karla mücadele konusunda çok büyük emek ve özveri gösterdiklerini belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kurtuluş Yılmaz, “İlimizde son yılların en etkili kar yağışına karşı ilk günden itibaren karla mücadele ekiplerimiz ile köy yollarımızın ulaşıma açılması için büyük bir titizlik ve özveri ile gerçekleştirildi. Zaman zaman etkili olan kar yağışı ve tipi, rüzgârında etkisiyle sürgün yaparak çalışmalarımızı ve açtığımız yolları tekrar kapattı. Ama vatandaşlarımızın bu soğuk kış gününde mağdur olmaması için karla mücadele çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Yolda kalan vatandaşlarımıza, Jandarma görevlilerimize, sağlık görevlilerimize, köylerde oluşan elektrik arızalarını yapmaya giden Medaş ekiplerimize, Afad ekiplerimize, köyde cenazeleri olup köylerine ulaşamayan hemşerilerimize ve daha birçok kişilere yardımcı olduk. İlimizde etkili olan kar yağışına, köy yollarımızın ulaşıma açılması konusunda anlayış gösterdikleri için tüm vatandaşlarımıza, gece gündüz sahada çok büyük fedakârlıkla başarı gösteren mesai arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum, başarılı çalışmalarında dolayı hepsini tebrik ediyorum.” dedi.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.