Bizim Kırşehir Haber Sitesi

KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLUYOR: 82 KÖY YOLU KAPALI

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLUYOR: 82 KÖY YOLU KAPALI
200
23 Ocak 2022 - 14:51
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

KIRŞEHİR – İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Ekiplerinin karla mücadele çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Edinilen bilgiye göre, il genelinde cumartesi gününden itibaren etkili olan kar yağışına Özel İdare Karla Mücadele Ekipleri anında müdahale etti.

Cumartesi sabah erken saatlerinde itibaren Merkez, Akçakent, Akpınar, Boztepe, Çiçekdağı, Kaman ve Mucur ilçelerinde etkili olan kar yağışına, 36 iş makinası ve 79 personel ile karla mücadele çalışmaları ekipleri tarafından çalışma başlatıldı.

Olumsuz hava şartlarından dolayı yolda kalan 18 araç kurtarılırken, köylerde hastalara yardımcı olmak için yolda kalan 2 ambulansa yardımcı olundu.

Merkezde 21, Akçakent’de 7, Akpınar’da 7, Boztepe’de 4,Çiçekdağı’nda 24,Kaman’da 17, Mucur’da 11 köy olmak üzere il genelinde 82 köy yolumuz kapalı olduğu öğrenilirken, ekiplerin hava şartları müsaade ettikçe çalışmalarına yoğun bir şekilde devam edeceği öğrenildi.

Kar yağışı sonucu çok yoğun bir şekilde karla mücadele çalışmaları yapıldığını belirten Kırşehir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kurtuluş Yılmaz, yapmış olduğu açıklamada şu bilgileri verdi:

“İlimiz köylerinde iki gündür etkili olan kar yağışı sonucu karla mücadele ekiplerimiz yağış anından itibaren Merkez, Akçakent, Akpınar, Boztepe, Çiçekdağı, Kaman ve Mucur ilçe köylerinde karla mücadele çalışmalarını gündüz ve gece geç saatlere kadar çok yoğun ve başarılı bir şekilde sürdürdüler.

“Köy yollarımız ulaşımda herhangi bir sıkıntı oluşturmaması için açılmaya devam ediliyor. Önceliğimiz halkın ulaşımda sorun yaşamamasıdır.

“Vatandaşlarımızın acil ihtiyaç olmaması halinde trafiğe çıkmamaları, araçlarında kar lastiği ve diğer önlemlerini almaları çok büyük önem arz etmektedir. Karla mücadele ekiplerimizin yoğun ve özverili çalışmaları sürdürmektedirler. Karla mücadele konusunda sahada gece gündüz özveri ile çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.”

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.